Spring naar content

Over in lijn met je hond

Grenzeloos vertaald...

Mijn naam is Christine van Leeuwenstijn-Sponholz. Ik ben geboren in Duitsland en woon en werk sinds maart 2019 in het mooie Nederland. Van beroep ben ik eigenlijk juridisch vertaalster voor de talen Engels, Spaans en Duits (en sinds kort ook Nederlands), maar daar is het niet bij gebleven...

Vertaalster met specialisatie hondentaal

Toen mijn Engelse springer spaniël Fletcher in 2015 in mijn leven kwam, groeide de wens om naast mijn vertaalwerk ook 'iets met honden' te doen. Alleen, ik wist niet precies wat. Het klassieke model van hondentrainer spraak mij niet zo aan en het aanbod in de regio Köln/Bonn, waar ik toen woonde, was al heel groot.

Van geschreven taal naar lichaamstaal

In februari 2017 maakte ik kennis met de Tellington TTouch® methode van Linda Tellington-Jones (zie foto). Meteen wist ik: dit is het. Twee maanden later begon ik aan mijn opleiding tot Tellington TTouch® coach voor gezelschapsdieren en sindsdien ben ik helemaal weg van deze methode. Begin 2019 mocht ik mijn certificaat in ontvangst nemen. Vrijwel tegelijkertijd verhuisde ik met mijn Nederlandse man naar het prachtige Overijssel, waar ik nu thuis ben.

Scroll naar boven